FairBuilders

Thomas de Jager

Thomas Natuurlijk

THOMAS  NATUURLIJK SCHILDERWERK

 

PASSIE   VOOR NATUURLIJK

Waarom ik en mijn klanten voor natuurlijke verven kiezen? Synthetische verf mag de laatste 50 jaar weliswaar de norm zijn in het onderhoud van hout- en steenwerk in en om  onze woningen, maar natuurverf blijft kwalitatief ongeëvenaard.

Van lijnzaadolie is al eeuwen bekend dat het houtwerk  van een ademende en elastische laag voorziet, die bovendien tot diep in de oppervlakte van de ondergrond doordringt. Dit in tegenstelling tot synthetische verven, die als het ware een laagje kunststof op de buitenkant van het hout leggen. Ik werk, afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van mijn klant, met verven, wassen en olieën van Aquamarijn, Uula, Auro, Le Tonkinois, Leinos, Greenline, Ottoson, Woca, Tierrafino, et cetera. Ik blijf steeds nieuwe producten uitproberen, zodat mijn kennis over toepasbare materialen 'up to date' is.

Bij muren is het al niet anders. Wij zijn met “latex” gewend om een plastic laagje op de steenachtige of behangpapieren ondergrond aan te brengen, waartoe stofdeeltjes en schimmels zich bijzonder aangetrokken voelen. Alternatieven zijn kalkverf of lijnolie-emulsieverf. De lijnolie-muurverven gedragen zich op gestucte of papieren ondergronden hetzelfde als op hout.  Kalkverf heeft  de eigenschap  te “verkiezelen” – zich moleculair met de ondergrond te verbinden. Bovendien  is deze verf elektrostatisch neutraal en heeft zij van nature een zeer goede schimmelwerende en bacteriedodende werking. Ideaal binnenshuis vanwege de vochtregulerende eigenschappen en perfect  buitenshuis omdat het onmogelijk kan bladderen.

Ik werk als bijna enige schilder in het Noorden met de prachtige Italiaanse Carte Colori kalkverf. Deze verf is door de natuurlijke pigmenten absoluut kleurecht, zeer duurzaam en geeft een levendige,  optisch constant  veranderende  oppervlakte. Harmonieus en stijlvol.

 

PASSIE   VOOR HET AMBACHT

Ik werk al sinds 2000 professioneel met vele merken natuurverven en heb in al deze jaren een schat aan ervaring opgedaan. Er zijn niet veel  verftechnische problemen die ik niet langs natuurlijke weg naar tevredenheid kan oplossen.  Naast natuurlijke oplossingen en vakwerk vind ik het belangrijk met liefde, betrokkenheid en toewijding aan een woning te kunnen werken. In “meters maken” heb ik geen interesse, daarvoor kunt u bij andere schildersbedrijven terecht.  Liever werk ik aan mooie en inspirerende objecten, bij aardige mensen, en denk ik mee over hoe uw woning er uit komt te zien.  Dat maakt mij tot het soort ambachtsman dat schaars wordt in de hedendaagse schilderspraktijk.

Het schildersambacht omvat ook wandafwerking, vloerafwerking en het plaatsen van  (isolatie)glas. Daarom hoeft u er geen andere specialist bij te halen als er glasvlies of (foto)behang geplakt moet worden. Of als uw parket of plankenvloer en oliebehandeling nodig heeft. Ook voor het vakkundig plaatsen van enkel- of dubbelglas kunt u bij mij terecht.

 

PASSIE   VOOR DE KLANT                                               

Mijn klantenkring blijkt te bestaan uit mensen met een eigenzinnige kijk op het leven. Dikwijls werken zij op onregelmatige tijden, zijn zij niet altijd op kantoortijden actief en vragen  ze om een aanpak die aansluit bij hun levensritme. Wat later beginnen, wat langer doorwerken, een weekje wegblijven i.v.m. behoefte aan rust: ik pas mij graag aan de individuele wensen van mijn klant aan, wat steeds leidt tot een prettige relatie.  Ik vind dat een heerlijke manier van werken en zou niet anders willen.

Niet alleen particulieren, maar ook steeds meer zakelijke klanten weten mij vanwege mijn uitzonderlijk flexibele houding te vinden. Een school, winkels, een vakantiewoningverhuur en een informatiecentrum maakten al gebruik van mijn diensten. Tot tevredenheid van alle partijen.

 

 

PASSIE   VOOR UW RUIMTE

Geen ruimte is hetzelfde: elk behoeft zijn eigen benadering. Sommige objecten vragen, vanwege hun historische waarde, om een behoudende en verantwoorde afwerking. Ik ben opgeleid bij een klein  schildersbedrijf dat vele monumentale gebouwen onder zijn hoede had en heb geleerd een klassieke aanpak op waarde te schatten. 

Andere ruimtes zijn meer gebaat bij een creatieve benadering die aansluit bij een modern of eclectisch  interieur.  Ik  werk  in deze  gevallen graag samen met styliste/interieurontwerper Monique Haak van Ontwerpburo Kiemkracht (http://www.ontwerpburokiemkracht.nl). Haar verrassende en avontuurlijke kijk op kleurgebruik en duurzame vormoplossingen in en om huis werken enorm inspirerend.  Gecombineerd met mijn vakmanschap en materiaalkennis bent u er zeker van dat zelfs uw meest gewaagde kleurwensen een succes kunnen worden.

 

PASSIE   VOOR KWALITEIT

Regelmatig krijg ik toch nog de vraag of natuurverf net zo goed is als “gewone” verf. Ik kan alleen maar antwoorden, dat het zelfs beter is. Beter in alle betekenissen van het woord: minder milieubelastend; niet belastend voor uw en mijn gezondheid; duurzamer en indien de verf gekleurd is met natuurlijke, minerale pigmenten, ook nog bijzonder kleurecht. Dat geeft een goed gevoel.

Als aan een aantal voorwaarden is voldaan, ben ik dan ook niet bang om garantie te geven op mijn schilderwerk. Dit houdt in dat de verf zich onder normale omstandigheden zo’n 7-15 jaar goed  moet houden. Als dat geen goed gevoel geeft…

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek of een vrijblijvende offerte!

Voor nog meer informatie ga naar: http://www.thomasnatuurlijkschilderwerk.nl

Contactgegevens:

THOMAS NATUURLIJK SCHILDERWERK

Groningerweg 66

9321TD Peize

06 46 593 595

contact@thomasnatuurlijkschilderwerk.nl

 

 

 

 


Meer medewerkers van FairBuilders

Geerle WijmaMartijn PlooijKlusbedrijf de Groene Aa
naar boven